torstai 22. maaliskuuta 2007

Nyt pääsi nuo muutama päivä sitten esitellyt Kool Aidit käyttöön. Ohjeita lueskelin muiden blogeista (mm täältä ), mutta aika mutu-tuntumalla päädyin sitten kuitenkin tekemään.
Eli ensin vyyhtesin langat (3x 150g luonnonvalkoista 7 veljestä) ja kastelin ne kädenlämpöisessä vedessä märiksi, ja puristelin liiat vedet pois. Sitten pussien sisällöt veteen, taisin laittaa n 3 pussia kutakin väriä, ja vettä oli noin puoli litraa per väri. Sitten langat väreihin, halusin liukuvärjättyä joten ajttelin homman näin:Tässä eka vyyhti värjäytymässä sinisessä (ice blue rasberry) ja vihreässä (lemon-lime). Annoin lankojen liota sellaiset kymmenen minuttia, sitten mikroastiaan ja mikroon, lämmitin 3x2 min 650W teholla. Aika kuumaksi lanka meni..:D Sitten huuhtelemaan kylmällä vedellä, yhtään väriä ei kylläkään irronnut. puristelun kautta kuivumaan..:) Huomenna sitten kerälle ja miettimään mitä näistä tekeisi..

Muina väreinä käytin vaaleanpunaista (pink) ja punaista (tropical punch), se liemi yhdistelmä näytti tältä:punainen on tosi vahvaa punaista, tuntui että kaksikin pussia olisi riittänyt, ja väriä jäikin vielä veteen aika paljon, harmi ettei ollut enempää värjäämiseen sopivaa villaa..:(

Kolmanteen vyyhtiin päätin laittaa kaikkia viittä värejä, eli äskeisten lisäksi vielä violettia (grape).
Purkkia sitten vain purkin perään, heh..Violetille ei enää riittänyt tilaa pöydällä, joten laitoin sitä vasta viimeiseksi ruiskulla tuohon punaisen ja sinisen väliin.. Kun kaikki oli onnellisesti selvinnyt mikrotuksesta ja huuhtelusta, ne menivät kiltisti vieriviereen kuivumaan..:)Ihan kivoja tuli ekaksi yritykseksi..:D Raportoin huomenna uudestaan miltä ne näyttää kuivuttuaan..:)
Nyt hyvää yötä, tämä menee nukkumaan.


Ei kommentteja: