torstai 22. maaliskuuta 2007

Nyt se on virallista, minä olen rakastunut! (Siis muuhunkin kuin mieheeni..) Hahtuvalla työskentely valloitti minut täysin, nyt valmiina jo kaksi laukkua ja kännykkäpussi, hahtuvaa kulunut n 2 ja puoli kiekkoa..Aluksi pelkäsin että hahtuvalla työskentely olis vaikeaa, eikä sopisi virkkaukseen, mutta helppoahan tuo oli, enkä huomannut mitään ongelmaa vaikka käytin sitä virkkaamiseen..:) Tosin lanka katkesi alussa pari kertaa, mutta kun siihen tottui, niin liiallista kiskomista osasi hyvin välttää..

Ensimmäisenä "koetyönä" tein siis tuollaisen pienen kännykkäpussin, yksi säie luonnonvalkeaa ja toinen ruskeaa hahtuvaa. Tulos näyttää tältä:Ihan hauska siitä tuli, hieman liian suuri vain omalle kännykälleni, menee siis varmaan jollekkin muulle käyttöön..Innostuksissani en huomannut ottaa mittoja tai kuvia ennen kuin laitoin koneeseen, hups. Pussi pyörähti koneessa 50 asteen kirjopesuohjelman, ja huopui ihan hyvin, joskin vähemmän kuin odotin..

Toinen hahtuvatyö olikin sitten jo oikea laukku, siihen kului sinikirjava hatuvakiekko kokonaan, eli n 140g.
Taaskaan en muistanut ottaa ennen-kuvaa, mutta mitat sentään. Laukun mitat siis ennen pesua:
Leveys 36, korkeus 29, hihnan pituus 153 cm. Samalla ohjelmalla pesin kuin edellisenkin, ja tulos näyttää tältä:Itse tykkään ainakin tosi paljon, ja tämä pääsikin jo eilen ulkoilemaan kaupungille.. Mitat huovutuksen jälkeen: leveys 29, korkeus 23, hihna110, tosin se hieman tuntui venyvän käytössä.Virkkasin ympyränä kiinteilä silmukoilla, koukku oli numeroa 6. Tähän ei mennyt kovin pitkään, yhdessä päivässä valmis.

Eilen valmistui sitten toinen laukku, hieman erilainen malliltaan, tätä suunnittelin himan enenmmän kuin edellistä.. Lankana oranssinkirjava hahtuva, jota meni koko kerä, n 150g. Samalla periaatteella virkattu kuin edellinen, eli ympyränä kiinteillä silmukoilla.
Ennen pesua laukku näytti tältä:Laukku siis pohjasta hieman leveämpi kuin ylhäältä, ja tähän virkkasin myös läpän. Hihna tehty kiertämällä, siitä tuli ihan hauska. Tähän meni pari iltaa, tosin en virkannut ihan niin vauhdilla ja ahkerasti kuin sinistä laukkua, olin himan väsy. Tuotos meni aamulla koneeseen, ja kuoriutui juuri, ja tulos on hieno, vaikka itse sanonkin..:)Tykkään hirmusti, väri on ihana ja laukusta tuli hyvän mallinen, tulee varmasti käytettyä..:)
Tämä siis hahtuvista tähän mennessä.Mutta tein minä eilen muutakin kuin virkkasin. Käytiin nimittäin eilen miehen kanssa leffassa, ja sitä ennen menin kiertelemään Sokokselle. En etukäteen siis edes tiennyt että siellä on alepäivät, pitihän siellä käydä kattelemassa olisiko siellä mitään hauskaa. Ja olihan siellä, nimittäin lankaa! Novitan Jasminit 1,95€/100g, Samos Lollipop ja Havaji 1,20€/50g..Ei kovin paha. Tällainen läjä sieltä sitten tarttui mukaan..Kirjakin maksoi vain 9,90€, ja edellinen koirakirja on varmaan 20 vuotta vanha, onpahan nyt hieman päivitetympi versio. Kangas on huudettu Huuto.netistä, maksoi 3€ aika iso pala, ihanaa retroa...:)
Langoille on jo hieman suunnitelmaa, Samokset menee luultavasti kesätopiksi, ehkä samalla mallilla kuin aiemmin tekemän valkea toppi. Muista en ole vielä ihan varma, jotain kesäjuttuja kuitenkin..

Ei kommentteja: