keskiviikko 9. toukokuuta 2007

Ensinäkin rukin kuulumiset. Se on jo melkein kunnossa, olen hionut kaikki osat ja käsitellyt ne antiikkivahalla. En halunnut alkaa maalaamaan/lakkamaan vanhaa esinettä, vaikka jälki jäikin hieman epätasaiseksi. No, mutta kyllä sen vielä rukiksi tunnistaa..:)Rukin vieressä on Huuto.netistä hankitut vyyhdinpuut, nekin ovat aika vanhat, mutta hyvin toimivat.
Ainoa toimimaton kohta rukissa on vielä tuo metalliosa, mikä yhdistää pyörän ja liipottimen. Se on vääntynyt ja pitäisi oikaista, en vaan ole vielä keksinyt miten. Luultavasti vein sen isäpuolelleni, hän osaa rakentaa ja korjata lähes mitä vain, joten eiköhän tuokin onnistu..:)

First, an update on my wheel. I´ve sanded and waxed it with antiquewax, I didn´t wan´t to paint such old wood, even thoug the color isn´t too eaven everywhere..You can still say it´s a spinning wheel, can´t you?
I´ve started to pracktice my spinning on my spindle, and I´ve managed to make something, that looks a bit like yarn..
The wool is from finnishsheep, that I got from
Villa Laurila, where I bought the spindle too. I love spinning
already, but It´s not too easy. I need lot´s of pracktice before I can make real yarn..:)

Kehräämistä olen päässyt jo hieman värttinällä joka saapui viimeviikolla. Ei se ihan helppoa ole, mutta kyllä minä jotain sain aikaiseksi, vai mitä sanotte tästä:Kyllä tuo ihan langalta näyttää..:) Villa on suomenlampaan villaa, joka on kotoisin samasta paikasta kuin värttinäkin, eli Villa Laurilasta.Mutta paljon pitää vielä harjoitella, että saisi langasta edes suunnilleen
tasaista..Mutta hauskaa tuo kyllä on!Tällaisia ihanuuksia postimies on tuonut vyyhdinpuiden lisäksi meille. Hahtuva on blogibongaspalkinto Virveltä, väri on aivan ihana ja sopii
hyvin kevääseen, kun on niin piristävän värikäs.
Kirja on ostettu AdLibriksestä. En ole vielä hirveästi kijaan
ehtinyt tutustua, mutta ensiselaamisella näytti
ihan hauskalta, ja oli siellä projeksteja joita voisin kuvitella
tekeväni ihan itselleni..:)

These lovely thing have arrived to me also this week. The yarn is a prize from Virve´s blog, I was the 5000th person to visit her blog. I love the colour, it´s so bright! I thing this might want to become a felted bag
from me in the future..:)
The book is from a web-bookstore called adlibris where I buy most of my books. I haven´t had time to really reed the book yet, but it seems to have many nice things in it, even for my self. I like it! (naturally, I´m also a big fan of Harry Potter..)

Olen minä jotain saanut valmiiksikin.Lankakomeron Lehtihuivi
valmistui eilen, minun ensimmäinen pitsihuivini! Lankana Marks&Kattensin MultiMohair, puikot nro 8 (inhottavat kapulat). Ohje oli erittäin hyvä ja selkeä, helppo oli aloittelijankin tehdä.

I´ve also finished something this week! Yarn Closet's Leaf Scarf (pattern also in english!). The pattern was clear and good, easy to read even for me, and this was my first laceskarf ever! The yarn is MultiMohair from Marks&Kattens. Love the colour!
Here´s a closer look on the skarf:Tässä kaikki tälläkertaa/This is all folks!

Ei kommentteja: