torstai 24. syyskuuta 2009

Myytäviä kirjoja ja arvontavoitto


Kun muutimme tuossa taannoin, sain aikaiseksi siivota hieman tuota ylitäyden kirjahyllyni sisältöä. Totesin muutamien käsityökirjojen olevan itselleni ylimääräisiä, joten laitoin ne eilen myyntiin Huuto.nettiin. Käypä katsomassa jos jotain kiinnostavaa löytyisi!

Postin mukana saapui tänään jotain ihanaa päivänpiristystä, arvontavoitto Angorinalta! Upeaa lankaa nimeltä AngorillaKaritsa. Lanka on kehrätty karitsojen ensimmäisen kerinnän villosta, joten voitte kuvitella miten pehmoista ja ihanaa se on! Ja tuoksuukin ihanasti lampaalta. Kiitos vielä tätäkin kautta Catariinalle! Mitähän ihanaa tästä keksisi..


Neulepuolella ei mitään uutta vielä, Sukkasatoon on valmistumassa pari Saltkråkan-sukkia. Toinen sukka on jo valmis, mutta toinen vasta varren puolivälissä. Pikku termiittimme rajoittaa tehokkaasti äidin neulonta-aikaa...:)

lauantai 5. syyskuuta 2009

Aikaansaannoksia

Ensiksi käsityösaavutukset menneeltä kesältä:


Malli: Pomatomus by CookieA (RavLink)
Lanka: VillaMokan MokkaSukka, väri Salarakas. Menekki arviolta noin 75 g.
Puikot: 2,5 mm.
Koko: Sopii omaan koon 40 käpälään..
Tehty ajalla 3.-5.5.2009
Malli: Big Bad Baby Blanket by Lisa Shobhana Mason, Stitch ´N Bitch Neulojan Käsikirja (RavLink)
Lanka: Isoäitini lampaiden villoista Pirtin Kehräämöllä joskus 70-luvulla kehrätty lanka.
Puikot: 5 mm.
Koko: n. 95 x 95 cm.
Tehty ajalla 24.5-4.6.2009
Muuta: Mallina pikkuinen poikani, ikää kuvauspäivänä 3 viikkoa ja 6 päivää.

Malli: Palmikkotakki, tehty miehen toiveita kuunnellen, muuten malli oma.
Lanka: Novita Mambo (975 g.)
Puikot: 7 mm.
Koko: Ukkokullalle sopiva, eli veikkaisin että vastaa noin miesten M-kokoa.
Tehty ajalla 15.3-15.6.2009
Muuta: Mies valitsi itse kaikki palmikkomallit kirjasta Big Book of Knitting Stitch Patterns. Takki tuntuu olevan kovin mieleinen, on ollut ahkerassa käytössä mm. juhannuksena saaressa.
Lanka: Novita Isoveli (986 g.)
Puikot: 5,0 & 5,5 mm.
Koko: M, joka on vähän reilu minulle, etenkin huppu on VALTAVA!
Tehty ajalla 16.-14.6.2009
Muuta: Tämä ei ole vielä juurikaan käyttöön päässyt, mutta tilanne korjaantuu varmasti kelien viilennyttyä. Tykkään tästä kovin, suunnitelmissa on tehdä toinen tällainen keltaisena ja kokoa pienempänä.


Malli: Owls by Kate Davies (RavLink)
Lanka: Gjestal Naturgarn No. 1 (750 g.)
Puikot: 6,0 & 6,5 mm.
Koko: 38" eli M
Tehty ajalla 25.-29.6.2009
Muuta: Tällä sama kohtalo kuin edellisellä, hullu nainen neuloo paksuja villahuppareita pahimpaan helleaikaan kesäkuussa! Noo, pistetään vaikka raskauden piikkiin.. Tästä tykkään myös paljon, odotellaan vaan kelien viilenemistä ja syksyisiä vaunulenkkejä!


Malli: Odessa by Grumperina (RavLink)
Lanka: Novita Tennessee (53 g.)
Puikot: 3,5 mm
Koko: Sopii omaan päähän
Tehty ajalla 30.6.2009
Muuta: Tämä oli kiva välipalatyö, valmistui päivässä. On muutaman kerran päässyt käyttöönkin.


Malli: Taskullinen villatakki by Anu Harkki, Suuri käsityö 8/2009 (RavLink)
Lanka: Novita Puro, menekki alle 5 kerää kumpaakin väriä. Toinen oli nimeltään Tundra ja toinen Revontulet.
Puikot: 5,5 & 6,0 mm.
Koko: M, joka on minulle aika reilu, mutta ei tästä tyköistuvaa ollut tarkoituskaan tulla..
Tehty ajalla 16.-23.8
Muuta: Ihanaa väriterapiaa! Puro on ihan kiva lanka, hyvät värit ja pehmoinen tuntu. Kovin vaan pelkään sen olevan myös nopeaa nyppyyntymään. Tämä oli syksyn ensimmäinen valmis neuletyö, heinäkuussa en saanutkaan mitään aikaiseksi kun vauvamaha oli jo niin iso ettei oikein jaksanut muuta kuin kärsiä kuumuudesta ja katsoa telkkaria.. Josta päästäänkin aasinsillalla kesän tärkeimpään projektiin..

..maaiman kauneimpaan, ihmeellisimpään ja ihanimpaan otukseen! <3

Poikamme "Kuutti" syntyi 9.8 aamuyöllä, strategiset mitat olivat 49 cm. pituutta, 2935 g painoa ja 35 cm. päänympärystä. Aika onkin nyt kulunut lähinnä pikkuista ihmettämme ihaillessa ja vauva-arkea harjoitellessa. Kaikki on onneksi mennyt oikein mainiosti, poika ei turhia kitise ja nukkuukin (ainakin vielä toistaiseksi) hyvin. Ristiäisiä vietämme parin viikon päästä, joten myös niihin valmistautuminen vie aikaa neulomiselta. Puikoilla on nyt lähinnä sukkia Sukkasatoon, yritän edes muutaman parin saada aikaiseksi kotiblogiini Hillokellariin. Mutta niistä lisää toiste!

Elämäämme mahtuu siis suurta iloa, mutta valitettavasti myös surua. Rakas koira-vanhuksemme Milla nukkui pois viikko poikamme syntymän jälkeen, 16.8. Nisässä oleva kasvain oli kasvanut liian suureksi, ja iho kasvaimen kohdalta alkanut haavautua. Myös maha ja munuaiset alkoivat osoittaa huonoja merkkejä, johtuen päivittäisistä kipulääkkeistä, joten teimme raskaan päätöksen päästää vanha rouva lepäämään. Milla olisi täyttänyt ensi helmikuussa 11 vuotta, joten bokseriksi hän eli hyvän ja pitkän elämän.


Aina muistoissamme..