torstai 31. toukokuuta 2007

Tulin juuri viimeisistä yliopiston pääsykokeista, eli biologian, ja fiilis on tosi hyvä. Vastasin kaikkiin tarpeellisiin kysymyksiin eli kolmeen pakolliseen ja kahteen valinnaiseen, ja kirjoitin kaikkiin vielä arkit täyteen! Tieto olisi pariin kysymykseen riittänyt enemmänkin, mutta tila loppui kesken ja sitä ei saa ylittää. Tuntui että osasin hyvin, oon tosi tyytyväinen itseeni nyt.

Viimeviikkoinen lääkiksen koe ei mennyt aivan näin hyvin, mutta kuitenkin paremmin kuin viimevuonna. Nyt sitten jännitetään molempien osalta kesäkuun loppuun saakka, kun tulokset tulevat..:) Enenmmän todennäköisenä pitäisin tuota bilsaa, mutta kaikkihan on mahdollista. Nyt olisi vielä parit AMK:n pääsykokeet, mutta koska niihin ei voi oikein mitenkään valmistautua, voin ottaa nyt rennosti ja erityisesti neuloen!

Neulonnasta puheenollen, on täällä valmistunutkin jotain, ja lankamäärä on lisääntynyt peräti useammalla kilolla, sekä olen saanut kaksi aivan ihanaa blogipalkintoa, mutta niistä lisää myhemmin, kun oloen kuvannut kaiken. Nyt olen liian innoissani siihen touhuun, taidan siis mennä lukemaan neulontakirjoja joita hain kirjastosta toissapäivänä..:)

Palaamme siis luultavasti huomenissa kuvallisemman ja neulontapitoisemman postauksen kanssa..:)

I just got home from my univercity matriculations, it was biology today. I feel great, I think I knew a lot about what they asked, I might even get in!! I´m so exited I can´t stand still..:) Last thursday I had the medicalschool matriculations, it didn´t go as well as biology today, but better than last year anyway..So I´m quite happu with my self! Now I still have few exams before I can truly relax, but I can´t really perpare for them, because they are mainly interviews..So now I can consentrate on my knitting!

Speaking of knitting, I have something ready, and my yarnstorage has grown over a kilo this week. But more of those later, I haven´t photogrphed it all yet, and I´m too exited to do it now..:)

So ´till tomorrow my friends!

keskiviikko 23. toukokuuta 2007

Onpas taas tullut taukoa päivityksessä.. Uhkaavasti lähestyvät pääsykokeet ovat rajoittaneet neulonta- ja tietokoneaikaa erittäin tehokkaasti, muiden blogeja olen sentään ehtinyt aina välillä lueksimaan..:)

It´s been a while (again) since I´ve updated my blog. Upcoming matriculations to univercity are limiting my knitting- and internetsurfingtime quite efficiently..:D

On mothersday weekend me and my mum and my dog were on a trip at my granmothers home in Hamina. It was really nice to see all of my mums family, I haven´t seen them in a long time. My granny gave me a part of her yarncollection, she´s so old that she doesn´t knit so much anymore. Look at all the wonderful things I got wrom her! Some wool, cotton and lovely sockyarns, thers about 50-200 g of every colour, so I think these will go to socks and something stripy.

Äitienpäiväviikonlopun olin koiran kanssa mummolassa Haminassa, kiva oli nähdä taas kaikkia äidin puolen sukulaisia ja päästä pitkästä aikaa hevosen selkäänkin.:) Käsityöt olivat tietenkin mukana, matkalla valmistui vaaleanpunaiseen villapaitaani ensimmäinen hiha. Mummilta sainkin ihania juttuja kotiinviemiseksi, vai mitäs sanotte tästä kasasta?Mummi alkaa itse olla jo sen verran iäkäs ettei jaksa enää itse niin paljon neuloa, joten hän lahjoitti osan varastostaan nuoremman polven eli minun käyttööni! Kasasta löytyy mm. marinoitunnutta 7 veljestä, sportissimo-nimistä sukkalankaa, nallea, erilaisia puuvillalankojan ja villavyyhtejä. Suurinosa näistä menee varmaankin
villasukkiin ja erilaisiin raitoihin, yhtään lankaa ei ole
enempää kuin 200g per väri. Paitsi. Nuo oikeassa yläreunassa olevat
vaaleat vyyhdit ovatkin varsinainen aarre. Tässä niistä vielä tarkempi otos.Viimeiset mummin omista lampaista kehrätyt villalangat! Lankaa on arviolta n 400-500g. (minulla ei ole tarkkaa vaakaa...) Näille pitäisi keksiä
joku arvoisensa käyttö. Lanka on
hieman paksumpaa kuin 7 veikka ja nyppyyntyy suht
helposti, ainakin villasukissa. Ideoita kellän?
En näitä värjäämään halua rueta, tykkään luonnonvalkoisesta ihan sellaisenaankin.

These naturewhite yarns are the real treasure! These are the last yarns made from my grannys sheeps that she had long time ago.( in the 70´s I think) About 400-500 grams of lovely wool. I don´t know yet what I´m going to make of these, I´m open to ideas if you have any!

On tänne taas muutakin lankaa kotiutunut, näille on sentään jo käyttötarkoitus selvillä..:)750 g Topp´t Tå - lankaa Ompelurasian alennusmyynnistä.
Näistä tulee syksymmällä ihanan paksy villatakki. Punaisen ja
mustan yhdistelmä miellyttää silmää,
mutta nämä olivat myös ainoat värit joita oli
villatakkiin tarvittava määrä jäljellä..:)

These I bought from a sale, Topp´t Tå yarn, wool/acryl blend, red and black. 750 g. together. These will make a lovelly warm jacket for me in the autumn. Love it!

Myös kirjoja meille on kotiutunut uusia, tässä ensinäkin ostetut.Käsityön pikkujättiläinen oli Prismassa alennuksessa, teos kattaa kaikki yleiset käsityömuodot neulonnasta matonkutomiseen ja ompeluun, hyvä perusteos siis. Pikaselauksella löytyi montakin mallia jotka miellelläni voisin toteuttaa.

I´ve also had new books. These three I´ve bought, Party crochet by Sue Whiting, S ´n B Nation by Debbie Stoller and a big book of crafts in finnish. Love all of these wery much!

Party crochet oli hienoinen pettymys, liikaa kamalia kimaltelevia lankoja, mutta myös muutama hyvä ohje, jotein ei ihan hukkaostos sentään. Tämän sain oikeastaan jo synttäreilleni rakkaalta mieheltäni, en vain ole muistanut sitä täällä vielä esitellä. Kolmantena on Debbie Stollerin uusin kirja Stitch ´n Bitch Nation, monta ihanaa ohjetta ja neuvoja ohjeiden muokkaamiseen omiin tarkoituksiin. Odotan innolla suomennosta.

Haminan aarteet eivät loppuneetkaan lankoihin, mummilta sain myös tällaisen mammuttikansiot.Joskus 90-luvun puolella ilmestynyt keräilysarja Uusi Neulekerho. Kortit on jaettu neljään ryhmään; Näin neulot oikein, Uudet ideat ja niksit, Parhaat kirjo- ja kuviomallit ja Neuleita meille kaikille. Kansiosta löytyy kaikkea ihanaa, varsinkin kirjo-ja kuviomalliosuus on varsinainen aarreaitta. Tulee varmasti käytettyä näitä.

Myös syntymäpäivälahjat lisääntyivät. Sain rakkaalta kummitädiltäni varsinaisen ideakirstun.

I also got this gorgeus book from my godmother for my birthday, love the colours and designs!Kuviot ovat kyllä aika isotöisen näköisiä, mutta pitäähän näitäkin kokeilla..;)
Ihania kuvia, loistavia värejä, minä tykkään!

Ja vielä sokerina pohjalla esittelen vielä uusimman tulokkaan. And last but not least, my new darling!Nyt minulla on siis kaksi rukkia! Näissä tosin se ero että tämä toimii, toinen ei..(vielä)
En ole vielä saanut tällä lankaa aikaiseksi, yritystä on kyllä ollut, mutta joku tökkii. Joko kierrettä ei tule tai lanka ei kierry rullalle. Tai sitten koko lyhty ei pyöri kun lanka pyörii tyhjää. Onko jollakulla muuten parempaa ideaa tuohon langaksi kuin siima? Neuvoja ja niksejä otetaan mielellään vastaan..:)

Now I got two spinningwheels! Thisone is wery old too, and this works wery well. I just haven´t been able to make yarn yet, but I´m trying! I´ll keep you posted on how it´s going..:)

Tässä kaikki taas tälläerää, pitäkäähän huomenna peukkuja aamupäivästä, istun silloin lääkiksen pääsykokeissa..:/

This is all for now, keep your fingers crossed for me tomorrow morning, I´ll be at medicalschools matriculations..:/

keskiviikko 9. toukokuuta 2007
Tällainen pikkuotus valmistui vielä tänään..:) Hän on Kuutti, virkattu Novitan Pirta-langasta (100%akryyli) 4-koukulla, ohje aika paljon mukaillen täältä. Kuutti on noin 30 cm pitkä, lankaa meni arviolta n 40g. Oikein hauska ja helppo tehdä,tykkään tosi paljon. Olen ollut kuuttihullu lapsesta asti, meidän mökillä
pihlajavedellä Savonlinnassa voi onnekkaat
nähdä ihan oikeita saimaannorppia. Tämä menee yhdelle
kaverilleni lahjaksi jossain vaiheessa, jahka olen ensin saanut myös hänen
laukkunsa tehtyä..:D

This little fellow was also finished today. It´s a baby-seal, made from acrylic yarn with size 4 hook. I used about
40g of the yarn, and the seal is about 30 cm
from nose to tail. I love seals a lot, especially saimaa-seal, witch are endangered. You can see saimaaseals near
our summerhouse, but you have to be WERY
lucky, they are quite shy.
This goes to a friend as a present, but first I have to finish
the bag I´m making for him..:)

Tässä vielä toinen kuva/ Here´s anougter picture..Ja tämä menee tietenkin tänne:

Ensinäkin rukin kuulumiset. Se on jo melkein kunnossa, olen hionut kaikki osat ja käsitellyt ne antiikkivahalla. En halunnut alkaa maalaamaan/lakkamaan vanhaa esinettä, vaikka jälki jäikin hieman epätasaiseksi. No, mutta kyllä sen vielä rukiksi tunnistaa..:)Rukin vieressä on Huuto.netistä hankitut vyyhdinpuut, nekin ovat aika vanhat, mutta hyvin toimivat.
Ainoa toimimaton kohta rukissa on vielä tuo metalliosa, mikä yhdistää pyörän ja liipottimen. Se on vääntynyt ja pitäisi oikaista, en vaan ole vielä keksinyt miten. Luultavasti vein sen isäpuolelleni, hän osaa rakentaa ja korjata lähes mitä vain, joten eiköhän tuokin onnistu..:)

First, an update on my wheel. I´ve sanded and waxed it with antiquewax, I didn´t wan´t to paint such old wood, even thoug the color isn´t too eaven everywhere..You can still say it´s a spinning wheel, can´t you?
I´ve started to pracktice my spinning on my spindle, and I´ve managed to make something, that looks a bit like yarn..
The wool is from finnishsheep, that I got from
Villa Laurila, where I bought the spindle too. I love spinning
already, but It´s not too easy. I need lot´s of pracktice before I can make real yarn..:)

Kehräämistä olen päässyt jo hieman värttinällä joka saapui viimeviikolla. Ei se ihan helppoa ole, mutta kyllä minä jotain sain aikaiseksi, vai mitä sanotte tästä:Kyllä tuo ihan langalta näyttää..:) Villa on suomenlampaan villaa, joka on kotoisin samasta paikasta kuin värttinäkin, eli Villa Laurilasta.Mutta paljon pitää vielä harjoitella, että saisi langasta edes suunnilleen
tasaista..Mutta hauskaa tuo kyllä on!Tällaisia ihanuuksia postimies on tuonut vyyhdinpuiden lisäksi meille. Hahtuva on blogibongaspalkinto Virveltä, väri on aivan ihana ja sopii
hyvin kevääseen, kun on niin piristävän värikäs.
Kirja on ostettu AdLibriksestä. En ole vielä hirveästi kijaan
ehtinyt tutustua, mutta ensiselaamisella näytti
ihan hauskalta, ja oli siellä projeksteja joita voisin kuvitella
tekeväni ihan itselleni..:)

These lovely thing have arrived to me also this week. The yarn is a prize from Virve´s blog, I was the 5000th person to visit her blog. I love the colour, it´s so bright! I thing this might want to become a felted bag
from me in the future..:)
The book is from a web-bookstore called adlibris where I buy most of my books. I haven´t had time to really reed the book yet, but it seems to have many nice things in it, even for my self. I like it! (naturally, I´m also a big fan of Harry Potter..)

Olen minä jotain saanut valmiiksikin.Lankakomeron Lehtihuivi
valmistui eilen, minun ensimmäinen pitsihuivini! Lankana Marks&Kattensin MultiMohair, puikot nro 8 (inhottavat kapulat). Ohje oli erittäin hyvä ja selkeä, helppo oli aloittelijankin tehdä.

I´ve also finished something this week! Yarn Closet's Leaf Scarf (pattern also in english!). The pattern was clear and good, easy to read even for me, and this was my first laceskarf ever! The yarn is MultiMohair from Marks&Kattens. Love the colour!
Here´s a closer look on the skarf:Tässä kaikki tälläkertaa/This is all folks!