perjantai 23. helmikuuta 2007

Huono päivä

Tänään on kyllä ollut sellinen päivä että olisin ehkä mielummin jäänyt sänkyyn aamulla. (toki aika pitkäksi aikaa jäinkin, nousin joskus puoliltapäivin..:D) Herra teki koulujuttujaan eilen kolmeen asti yöllä, joten nukkumaanmeno hieman venähti, sekin saattaa tietysti olla osasyy tähän takkuisuuteen. MItään ei oikein huvita tehdä, kaikkein viimeiseksi lukea Galenosta. No, yritettevä kuitenkin, huonolla menestyksellä tähän asti. Tämän lisäksi vuodatus.net on kettuillut koko päivän, syynä lienee viimeöiset päivitykset..Tekee ihan omia juttujaan, eikä ainakaan mitä minä käsken tekemään..No, tuntuisi tämä nyt toimivan..

Käsityörintamalla ei hirveästi uutta, panta alkaa olla muutamaa riviä vaille valmis, laitan kuvan tänne sitten ku saan sen kuvattavaksi asti.:) Mutta hieno siitä tulee ainakin omasta mielestäni..

Jottei tästä nyt aivan kuvaton juttu tulisi tässä sentään jotain:
Kukkapuska jonka sain rakkaltani ystävänpäivänä, aika kaunis, eikö? Sitten kun noista kukkasista aika jättää saa tuosta
oksahässäkästä sitten askarreltua jotain kiva..:)
Ideoita kellään? Ideoista puheenollen tartteisin jonkun vision tähän seuraavaan tekeleeseen:
Rakkaan äitini minulle aloittama shaali, josta yllättäen loppuikin lanka kesken. Lankaa ei varmasti saa mistään lisää, sillä sen on kotoisin kultaiselta 80-luvulta jostain siskoni silloin aloittamasta ja unohtamasta neuleenalusta. Purkautumaan se ei oikein suostu, huovutuksesta en ole ihan varma miten tuollainen lanka reagoisi.. Tässä vielä yksityiskohtaisempi kuva, missä näkee vähän langan tekstuuria paremmin:
Tuollaista hauskaa sini-kelta-vihersävyistä pörrölankaa..Tuleeko kellekkään mieleen mitään kuningasajatuksia? Kertokaa toki, olis kiva saada jotan ideoita tähän. Nykyisellään kun sen laittaa päälle tulee sellainen supermiesfiilis kun etuosa puuttuu ja takana liehuu hillitön helma..:D

"everyday my confusion grows.."Juttuja..

Sain eilenkin jotain sentään tehtyä, toissailtana aloitetusta kaulahuivista tulikin hieman viritetty versio, ja se taitaakin mennä äidin kaulaa lämmittämään..:) Siitä tuli siis tämän näköinen:
Vielä puuttuu nappi jolla sen saa sitten edestä kiinni, pitää siis käydä nappikaupassa löytöjä tekemässä.
Lankana Organi Filatin Olimpic ja saman merkin Land-lanka raitoina vuorotellen.

Toisen aikaansaannoksen piti muistuttaa Vertsun Villan Lämpö
blogista löytämääni ihanan näköistä Calorimetry-päähuivia, mutta virkaten tehtynä. Tämä nyt oli vasta kokeilu, mutta ei se ihan oikean näköinen vielä oikein ole:


Yritykset siis jatkuvat tämän osalta.. Kyseisen tekeleen neulontaohjeet löytyvät täältä jos joku osaavampi haluaa kokeilla..
Vertsulla oli muitekin ihanan näköisiä juttuja blogissaan, joita voisin myöhemmin kokeilla, jahka ensin oppisin neulomaan. Olen muutenkin selaillut monia eri neuleblogeja tänään, ja on kyllä hirmusti hienoja blogeja ja töitä tullut vastaan. Suomessa on selvästi paljon erittäin lahjakkaita tekijöitä, hieno juttu!

Lääkikseenpyrkimisen saralla tällä viikolla ei oikeastaan muuta uutta kuin kotona lukemista. Koska paikallisilla on meneillään paraikaa hiihtoloma, ei valmennuskurssiakaan siis järjestetä, mutta ensiviikolla sitten taas. Huomattavasti helpommalta tuntuu lukea aina tuntien jälkeen kun joku fiksumpi on ensin selkokielellä(?) esittänyt asiat.. Biologia mulla on erittäin vahva, mutta fysiikka ja kemia hieman heikommalla pohjalla, koska en niitä lukiossa lukenut pakollisia kursseja enempää. Urheilulukiossa oli hädintuskin aikaa pitkälle matikalle, saati sitten muille laajoille aineille. No ei se mitään, hoituu tämä oppiminen näinkin, joskin hitaammin..Onneksi ihminen on oppivainen eläin! Tänään yritin lähinnä kertailla biologiasta viimevuoden jäljiltä ihmisen kahdentoista aivaohermon nimiä ja tehtäviä, aika hyvin nuo mieleen alkaa muistuakin. Voi siis hyvällä omallatunnolla virkata hieman aina välillä..:D Rakas huolehtivainen äiskäni on kovin huolissaan virkkausinnostukseni kehittymsestä, ettei se nyt vai haittaa lukemista..Yritän tässä nyt sitten tasapainoilla näitten kaikkien harrastuksieni keskellä.

Voisinpa tässä välissä esitellä perheemme kolmannen jäsenen, rakkaan koiramme Millan. Milla on jo vanha ja arvokas rouva, hän täytti juuri 8 vuotta. Milla on rodultaan bokseri, ja aivan ihana koira kaikin puolin. Lisään tähän kuvankin, jahka sellaisen tänne löydän. Myös Millan seikkailuista voitte lukea aina ajoittain täältä..:)

Tässäpä meidän vanhus kovin miettiväisen näköisenä..:)

Enemmän taas myöhemmin, nyt virkkaamaan äsken aloittamaani kuviollista pantaa..


keskiviikko 21. helmikuuta 2007

valmiita virkkauksia..

Tässäpä sitten näitä minun tähänmennessä valmistuneita virkkausprojekteja.. Aloitin harrastuksen turvallisesti pipoilla, rakas kaimani näytti hieman mallia..


Tässä muutamia malleja..Alarivissä keskellä oleva pipo oli ensimmäinen jonka tein, se on Novita Teddy-langasta vaaleammalla ja tummemmalla vuorotellen tehty ihan kiinteilla silmukoilla. Vasemmalla oleva
sinisävyinen pipo on rakkan avokkini käsialaa, hänen elämänsä ensimmäinen virkkaustyö, tehty tummalla teddyllä ja sinisävyisellä Jengalla. Oikeanpuoleisen pipon langan (myöskin Novita Jenga) toi avokki lahjaksi kaupasta, se oli ihan minun näköistäni..:D No pipohan siitäkin syntyi. Ylärivissä vasemmalla olevasta piti tulla ihan normaali pipo, mutta siitä tulikin vahingossa ihan tonttulakin näköinen! No on se ihan söpö silti, vaikka itse sanonkin.. Mustankirjava pipo on tällähetkellä suosikkini, lankana tuttu ja turvallinen Jenga sekä pipossa että rusetissa. Näiden lisäksi olen tehnyt 4 lasten pipoa, 3 veljeni kolmelle tytölle Novitan Samos langasta tuplalangalla ja siskontytölle/kummitytölleni oranssin karvapipon Teddystä. Kummityttöni veli oli kovasti sitämieltä että hänkin haluaa oman karvapiponsa..:) pitänee siis tehdä. Näistä pipoista en valitettavasti kerennyt napata kuvaa..

Pipojen jälkeen tuli himo kokeilla laukun tekoa, ohjeena käytin aika runsaasti muunnellen Stitch n´ Bitch kirjasta lötyvää ensiapulaukkua. Kuvion keksin omasta päästäni, ja langat olivat muiden projektien jämiä, Novitan Teddyä ja Jengaa. Ihan hauska siitä tuli,
mitat noin 22x20 cm.
Toista laukkua suunnittelinkin jo enemmän, ja siitä tulikin paljon hienompi. Toisella puolella koriteena pieni sydän, toisella taas pääkallo ja ristiluut. Molemma kuviot kopioin S n´ B kirjasta, pääkallokuvio eräästä villapaitaohjeesta. Tykkään tästä tosi paljon,tulee varmasti aktiiviseen käyttöön. Lankana tässä Organi Filatin Land-lanka, löysin sitä Piikko-Pirran alesta 1€ / 50g kerä, ostinkin sitten 10 kerää. Langassa villaa 50%, akryyliä 40% ja alpakkaa 10% ja sitä kului 4 kerää punaista ja 2 kerää violettia.


Tässä muita Pikko-Pirran alelöytöjä. Ylärivissä Filatin Scenic-lankaa,alavasemmalla saman merkin Olimpic lankaa. Punasävyinen Katian, sitä on toinenkin kerä, joka on jo pipon alkuna.. Viimeiseksi oikealla olevat kirjavat langat, Katian Eden-lankaa. Ihania mielestäni kaikki, mitähän näistä sitten keksisi.. Ideoita kenelläkään??


Esittelyä..

hih, mulla on oma blogi!! jesh, opettelen tässä vaan näitä juttuja ensin..:)

Olen 20-vuotias nainen, ja asun nykyän Turussa. Olen kotoisin Kuopiosta, jonka lisäksi olen myös asunut muutamia vuosia Tahkovuorella Nilsiässä koulun takia.
Hieman blogini nimestä.. Luna tulee rakkaasta entisestä kilparatsustani, joka valitettavasti menehtyi joulukuussa 2005, mutta elää edelleen sydämessäni ja muistoissani. Villa taas on rakkain työmateriaalini tällähetkellä. Villa Luna on siis minun valtakuntani, niin sehän sopii oikein mainiosti..:)
Tässä minä ja Luna tahkolla treenaamassa Tahkolla, missä Luna silloin asusteli.


Sitten niihin muihin harrastuksiin.. Virkkauksen olen alunperin aloittanut joskus 7-8 vuotiaana äidin opastuksella,varsinaisessa käsityöopetuksessa en ole
koskaan ollut. Ala-asteella valitsin mielummin puukäsityöt, ne kiinnosti silloin enemmän..:)
Olinkin siinä suhteessa jonkinsortin kummajainen, muistaakseni ensimmäin tyttö kyseisessä koulussa kymmeneen vuoteen joka valitsi puukäsityöt..No, osaanpa ainakin hitsata ja sorvata huomattavasti paremmin kuin useimmat naiset.xD
Virkkaus kuitenkin jäi useaksi vuodeksi, kunnes aloitin sen uudelleen taas tämän vuoden alussa
Debbie Stollerin Stich ´n Bitch-Koukussa kirjan innoittamana. Ja helposti se mieleeni muistuikin.

Myös neulominen olisi tarkoituksena aloittaa, mutta sitten kun saan jonkin inspiraatiokohtauksen siihen.
Tämä tässä tälläerää, enemmän esittelyä myöhemmin..

Eräs rakkaimmista harrastuksistani on valokuvaus, jonka aloitin kunnolla vajaa vuosi sitten kun sain ensimmäisen oman järjestelmäkamerani. Kuviani en ajatellut tänne hiervästi laittaa, niitä on jo esillä netissä muutamassa paikassa, esimerkiksi täällä.

Yksi "harrastukseni" on vielä lääkikseen pyrkiminen, pyrin nyt toista kertaa. Myös sen projektin etenemistä olisi tarkoitus tässä blogissa seurata..
Tässäpä tämä tälläerää, lisää myöhemmin!
.